HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 evőkanál olaj | 40 dkg csirkemellfilé | 1 kis fej vöröshagyma | 1 gerezd fokhagyma | 2 szál sárgarépa | 1 szál fehérrépa | fél karalábé | fél zellergumó | 2 darab burgonya | só, bors | 15 dkg zöldborsó | 2-3 evőkanál betűtészta | fél csokor petrezselyem
1. Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, dobjuk rá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk, míg elveszti a nyers színét.
2. Adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zöldségeket: a répákat, karalábét, zellert és a burgonyát. Pirítsuk össze a zöldségeket, majd sózzuk és enyhén borsozzuk.
3. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, fedő alatt addig főzzük a levest, míg minden megpuhul.
4. Ekkor adjuk hozzá a betűtésztát és a zöldborsót, további 5-6 percig főzzük. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, még több gyerekbarát finomsággal együtt.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter