Ropogtatnivaló kávé mellé: csokoládés, aszalt cseresznyés keksz

Ha nektek is jól esik a reggeli kávé mellé egy kis finomságot elmajszolni, ne hagyjátok ki keksz receptünket, ugyanis egyszerűen elkészíthető és sokáig eláll!

23q1

HOZZÁVALÓK 40-45 DARABHOZ:

16 dkg vaj/margarin | 12 dkg kristálycukor | 16 dkg barna cukor | 2 tojás | csipet só | 1 késhegynyi sütőpor | 10 dkg étcsokoládé, durvára vágva | 5 dkg aszalt cseresznye, aprítva | 35 dkg liszt

1. A lágy vajat/margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a barna cukorral. Hozzákeverjük az egész tojásokat, végül a sóval, sütőporral, vágott étcsokoládéval és aprított aszalt gyümölcsökkel elkevert lisztet. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a lágy massza formázhatóvá váljon.

2. A tésztából 4-5 cm vastag rudakat sodrunk, sütőpapírba csomagoljuk, 1 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

3. A megdermedt tésztarudakból kb. 1 cm vastag korongokat vágunk, majd sütőpapírral fedett sütőlemezen, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 95 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, még több finom, kávé mellett elmajszolható süteménnyel.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós