Ti is csak nehezen tudjátok rávenni a gyerkőcöt a reggelizésre, tízóraizásra? Ennek az időszaknak vége, ha kipróbáljátok ezt a cuki receptet!

23ee

HOZZÁVALÓK 9 DARABHOZ:

30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 2 teáskanál sütőpor | 4 dkg vaj/margarin | 1 evőkanál barna nádcukor | 1 tojás + 1 a kenéshez | 17 dkg natúr joghurt | 10 dkg mogyorókrém vagy mogyoróvaj | banán, áfonya, eper a díszítéshez

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vajat/margarint robotgéppel felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporos lisztet és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

2. Kissé lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd 5-6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk.

3. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180 ºC-os sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.

4. Ha langyosra hűlt, félbevágjuk, megkenjük mogyorókrémmel vagy mogyoróvajjal. Banánkarikából és áfonyából szemeket, eperszeletekből csőrt és szárnyakat készítünk a baglyoknak.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 276 KCAL/DARAB

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok, még több gyerek-kedvenc fogással együtt.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője