HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 nagy fej vöröshagyma | 1 evőkanál libazsír | 1 evőkanál édes pirospaprika | 60 dkg barna csiperkegomba (helyettesíthető laskagombával is) | 1 darab paprika | 2 gerezd fokhagyma | só, bors | 3 dl tejföl
A körethez: 60 dkg liszt | 3 tojás | 3,5-4 dl víz fél csokor petrezselyem | 2 evőkanál olaj
1. A vöröshagymát kockázzuk fel, a libazsíron dinszteljük üvegesre. A tűzről levéve keverjük hozzá a pirospaprikát, majd tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a paprikát. Ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd fedő alatt főzzük puhára.
2. A gomba sok levet enged, ha mégis szükséges, kevés vízzel pótoljuk a szaftját. Mikor megpuhult a gomba, keverjük hozzá a tejfölt, melegítsük össze.
3. A galuskához keverjük össze a lisztet a tojásokkal és a vízzel. Keverjük a tésztába az apróra vágott petrezselymet, sóval ízesítsük.
4. Galuskaszaggatóval szaggassuk lobogó sós vízbe, mikor a nokedlik feljönnek a víz színére, szűrőkanállal szedjük ki. Forgassuk át kevés olajon a galuskát, kínáljuk a gombapaprikás mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC
KALÓRIA 855 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, ahol még több pénztárcakímélő pörkölt receptjét is megtalálhatjátok.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter