Egy kis kényeztetés mindig jár: most épp ribizlis roló formájában csábítunk titeket nassolásra!

44ez

HOZZÁVALÓK 15 NORMÁL VAGY 25 MINI ROLÓHOZ:

A tésztához: 50 dkg mirelit leveles tészta | liszt a nyújtáshoz | 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez: 4 tojásfehérje | 12 dkg kristálycukor | 12 dkg porcukor | 1 teáskanál étkezési keményítő | 7 dkg ribizli + díszítéshez

1. A mirelit leveles tésztát a hűtőben felengedjük, majd lisztezett munkalapon 20×50 cm-es (mini rolóhoz) vagy 25×30 cm-es (normál rolóhoz) téglalappá nyújtjuk. Megkenjük felvert tojással.

2. Attól függően, hogy mekkora habroló-csőre szeretnénk tekerni, 1,5-2 cm, illetve 2,5-3 cm széles csíkokra vágjuk. A csőre tekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást a szélek.

3. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd beleforgatjuk a porcukorban elkevert keményítőt és a leszemezett, pürésített ribizlit.

5. Ha a rolók kihűltek, sima csöves nyomózsákba tesszük a tölteléket, és betöltjük őket. 110 ºC-ra előmelegített sütőben 4-6 percig szárítjuk őket. A végüket díszíthetjük ribizliszemekkel, majd hidegen vagy melegen tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
SÜTÉS: 15-20 + 4-6 PERC
KALÓRIA 224 KCAL/NORMÁL DARAB VAGY 134 KCAL/MINI DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, még több finom, piros gyümölcsös sütemény kíséretében.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós