HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 nagy fej vöröshagyma | olaj | 20 dkg füstölt kolbász | 1 teáskanál őrölt pirospaprika | 40 dkg paradicsom | 2 gerezd fokhagyma | 40 dkg cukkini | 40 dkg zsenge tök | só, bors
1. Az apróra kockázott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, pirítsuk le kicsit. Szórjuk rá a pirospaprikát, tegyük bele a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát.
2. Főzzük össze, míg a paradicsomok levet engednek. Közben kockázzuk fel a cukkinit, a tököt hámozzuk meg, kockázzuk fel. Adjuk őket a lecsóalaphoz. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve 20 perc alatt főzzük össze a lecsót.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 279 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, még több szuper nyári étel kíséretében.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője