Lapcsánka, tócsni, macok, cicedli - mindegy milyen névvel illetjük, a krumpliból készült borzaskának egyszerűen lehetetlen ellenállni. Most egy egészen új oldaláról mutatjuk be a klasszikus fogást!

31ez

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 darab burgonya (80 dkg) | 1 tojás | 3 evőkanál liszt | só, bors | 1 csokor petrezselyem | olaj | 40 dkg csirkemellfilé | 3 darab paradicsom | 2 nagy mozzarellagolyó (25 dkg) | 12 levél bazsalikom | 1 dl száraz fehérbor

1. A hámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 8 darab, kb. fél cm vastag pogácsát formázunk a masszából. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük 2-2 perc alatt.

2. A csirkéből 4 szeletet vágunk, besózzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük 3-3 perc alatt.

3. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk, majd egymásra halmozzuk az alapanyagokat: a tócsni alulra, rá kerül a csirke, utána a paradicsomszelet, majd három bazsalikomlevél és egy karika mozzarella. Tócsnival, majd mozzarellával zárjuk, hurkapálcikával vagy hústűvel átszúrjuk, majd teflonserpenyőbe tesszük, ráöntjük a fehérbort, és lassú tűzön, lefedve készre pároljuk kb. 2 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 492 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában találjátok, még több könnyű, nyári fogással egyetemben.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter