Az uzsonna nem csak a gyerekek kiváltsága, felnőttként is érdemes néhány falatot bekapni a két főétkezés között.

55ez

HOZZÁVALÓK 2 POHÁRHOZ:

4 dkg zabpehely (25,2 g) |2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor (2 g) |ízlés szerint kevés édesítőszer (elhagyható) |2 dkg vaj/margarin | 15 dkg málna (7,5 g) |1,5 dl natúr joghurt (7 g)

1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk el a vajjal/margarinnal a keveréket, maradjon morzsás.

2. Egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 10-12 perc alatt pirítsuk meg a morzsát.

3. A málnát pürésítsük botmixerrel. Rétegezzük a málnapürét, a natúr joghurtot és kekszmorzsát poharakba.

Egy adag szénhidráttartalma: 20,8 gramm.

ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC
SÜTÉS: 10-12 PERC
KALÓRIA: 246 KCAL/POHÁR

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, még több 160 grammos diétás fogással együtt.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője