HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 fej vöröshagyma | 4 evőkanál olaj só | 2 darab babérlevél| 1 ág friss rozmaring | fél evőkanál tarka bors | 1 kg sütni való kolbász
A körethez: 20 dkg feta sajt | 12,5 dkg natúr krémsajt | 4 fej lila hagyma | 1 teáskanál cukor
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, egy kerek tűzálló tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megsózzuk. Mellétesszük a babérlevelet, a rozmaringágat és a tarka borsot. Ráhelyezzük a kolbászokat, egy hústűvel megszurkáljuk, hogy ki ne durranjanak sütés közben. A tálat a grillrácsra tesszük, 3040 perc alatt megsütjük.
2. A fetát összekeverjük a krémsajttal. A tisztított lila hagymát karikákra vágjuk, a tűzhelyen, serpenyőben 3-4 evőkanál olajon pirítani kezdjük. Megszórjuk kevés sóval és a cukorral, ami rákaramellizálódik a hagymára. Vigyázzunk, mert ebben a pillanatban könnyen megéghet, gyorsan vegyük le a tűzről.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + GRILLEZÉS
KALÓRIA 1029 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg, még több finom húsétellel együtt.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter