HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:
A kiflihez: 40 dkg liszt | 1 teáskanál só | 2 dkg friss élesztő | 5 dkg vaj | 1 dl natúr joghurt/tejföl | kb. 2 dl langyos víz Az összeállításhoz: 8 szál virsli | mustár, ketchup, majonéz
1. A tálba szitált liszthez adjuk a sót, a lágy vajat, a joghurtot/tejfölt, a langyos vizet, rámorzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
2. Átgyúrjuk, 8 egyforma részre osztjuk, és a darabokat lisztezett deszkán kb. 20 cm hosszú ovális alakra nyújtjuk. Az ovális két gömbölyű szélét kicsit visszahajtjuk (így kb. téglalapot kapunk), és a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük a kifliket.
3. Sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük. A sütőt 200 ºC-ra előmelegítjük, majd mikor betesszük a kifliket, vizet spriccelünk bele. Kb. 25 perc alatt megsütjük.
4. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában bevágjuk, belerakjuk a főtt vagy sült virslit, ketchuppal/majonézzel/mustárral ízesítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 485 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, ahol további ötleteket is adunk a hot dog ízesítésére.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője