A gyümölcsöket nem csak a süteményekhez, hanem akár húsok töltelékéhez is felhasználhatjátok, így téve változatosabbá a hétvégi ebédet.

25e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg sertésszűz | só | 1-1 darab kezeletlen héjú citrom és narancs |25 dkg zsemlemorzsa | 10 dkg aszalt szilva |10 dkg aszalt áfonya | 10 dkg aszalt barack | 2 dl száraz fehérbor | 2 evőkanál cukor | kb. 10 dkg liszt | 3 tojás | olaj a sütéshez

1. A húst hosszanti irányban bevágjuk kb. a háromnegyedéig (az elején és a végén kihagyunk 1-1 cm-t, így olyan lesz, mint egy csónak). Sózzuk, állni hagyjuk.

2. A megmosott citrom és narancs héját lereszeljük, a zsemlemorzsához keverjük, félretesszük. A levüket kicsavarjuk. Az aszalt gyümölcsöket egy kis lábosba tesszük, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot és a facsart citruslevet.

3. A gyümölcsöt felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni a levében. Lecsöpögtetjük, a bevágott húsba töltjük.

4. A húst összefogjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és a citrusos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 824 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, több töltött hús elkészítésével együtt.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter