HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg paradicsom | 2 fej vöröshagyma olívaolaj | 30 dkg csiperkegomba | 80 dkg csirkemellfilé | 1 szál friss tárkony vagy 1 teáskanál őrölt tárkony | 1 dl főzőtejszín | só, bors
1. A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A hámozott paradicsomokat botturmixszal pürésítjük, majd félretesszük a szószt.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a megtisztított, félbevágott vagy negyedelt gombát. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, a felaprított tárkonyt, pár perc alatt összepirítjuk.
3. Felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel, ekkor már csak forrásig hevítjük, de nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, friss kenyérrel, rizzsel, kuszkusszal vagy polentával tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 371 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több paradicsomos-paprikás fogás társaságában.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter