HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg csirkemellfilé | só | olaj a sütéshez | 8 darab nektarin | 3 evőkanál cukor | 1 dl száraz fehérbor | 1 dl narancslé 5 dkg vaj | 20 levél bazsalikom | 1 evőkanál étkezési keményítő
1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, egy serpenyőben közepes lángon kevés olajon megsütjük mindkét oldalán.
2. A magozott nektarinokat cikkekre vágjuk. Serpenyőben kissé karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük a fehérborral és a narancslével.
3. Visszaforraljuk a mártást kb. a felére, csipet sót adunk hozzá, majd belekeverjük a nektarint. Egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a megsütött csirkemellet és a vajat.
4. Legvégül belekeverjük az aprított bazsalikomot és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Egyszer felforraljuk, főtt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 487 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több finom, gyümölcsös hússal.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter