TEJFÖLÖS, MÁLNÁS SZELET (SÜTÉS NÉLKÜL)
HOZZÁVALÓK EGY 30X40 CM-ES FORMÁHOZ: 1 kg tejföl | 15 dkg porcukor + 2 evőkanál porcukor | 2 citrom facsart leve | 40 dkg babapiskóta | 10 dkg málna + a díszítéshez
1. A tejfölt kikeverjük a 10 dkg porcukorral és a citrom levével. A babapiskótákat egy kerámiatál aljára fektetjük, ezen elosztjuk a krém felét, majd újabb sor babapiskóta következik, majd ismét krém.
2. A málnát összeturmixoljuk a porcukorral, szitán átnyomjuk (a magokat kidobjuk), majd a pürét a süti tetejére csorgatjuk. Fogpiszkálóval megmárványozzuk, majd minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 3815 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több gyümölcsös süteménnyel egyetemben.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője