Viszonylag olcsó, remekül variálható és egészséges alapanyag a padlizsán, érdemes szezonban minél többet főzni belőle. Például lecsót.

64e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 evőkanál zsír | 1 fej vöröshagyma | 1 közepes padlizsán | 40 dkg paprika | 2 gerezd fokhagyma | só | 3 nagyobb paradicsom | 15 dkg rizs

1. A zsíron pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a felkockázott padlizsánt, a felkarikázott paprikát és az aprított fokhagymát. Sózzuk meg, pároljuk pár percig.

2. Ezután adjuk hozzá a negyedekre vágott paradicsomot, főzzük össze kb. 15 perc alatt. Közben a rizst főzzük puhára sós vízben, majd tálaljuk a lecsó mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 207 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg. Ha szeretitek a padlizsánt, érdemes lapozgatni az újságot! :)

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter