Megvan a legjobb sült zöldségek titka
Helyezzetek egy üres tepsit a sütőbe, amíg az fel nem melegedik. Ezt követően tegyétek rá a zöldségeket, amelyek hirtelen megpirulnak majd – gyönyörű színük mellett pedig íncsiklandozó ízük lesz.
Így maradhat tovább meleg a felszolgált étel
Ha nagyobb vendégsereget vártok, és nem akarjátok, hogy hamar elhűljenek az ételek, akkor sütőben felmelegített tányérokon tálaljátok azokat. Ez különösen hasznos tipp a tészta– vagy rizottófélék melegen tartására.
Készítsetek még ízletesebb köretet
A kölesnek, a barna rizsnek vagy a bulgurnak nincs speciális, erőteljes íze – de ezen könnyen segíthettek, ha a hagyományos mód helyett nem sima vízben, hanem Earl Grey vagy chai teával főzitek meg őket.
Porcukor egyszerűen, néhány mozdulattal
Ha kifogytatok otthon a porcukorból, akkor sem kell kétségbeesni: töltsétek fel a fűszer darálótokat kristálycukorral, és néhány apró mozdulatot követően már kész is a porcukor.
Karcolások nélkül is megtisztíthatjátok a grill serpenyőtöket
Felejtsétek el a mosogató szivacsot, csak összekarcoljátok vele a teflonos felületet. Ehelyett tisztítsátok meg grill ecsettel a serpenyőt.
Jégkocka a maradék borból
Néhány korty bor maradt csupán, de már nem szeretnétek a teljes üveget visszatenni a hűtőbe? Készítsetek jégkockát belőle, melyet később fröccsként, vagy sangriaként is elfogyaszthattok.
Így ellenőrizhetitek a tojások szavatosságát
A tojásos dobozon található dátum nem mérvadó a szavatosságot illetően, de egy nagyon egyszerű trükknek köszönhetően bármikor ellenőrizni tudjátok, jó-e még az otthon tárolt tojás. Öntsetek vizet egy nagyobb pohárba és helyezzétek bele a tojást. Ha a pohár alján marad, még használhatjátok, ha a vízen lebeg, akkor dobjátok ki, mert megromlott.
A sütőtök felvágása többé nem erőmunka
Mielőtt kínkeserves munkával nekiállnátok felvágni vagy meghámozni a sütőtököt, tegyétek be az egészet 2-3 percre a mikróba. Sokkal könnyebben tudjátok majd felszeletelni, kimagozni.
Érett banán percek alatt
Banánkenyeret készítenétek, de az otthon található gyümölcs még túl friss hozzá? Tegyétek be pár percre héjastul a mikróba, vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsibe – és ezzel együtt a sütőbe.
Kemény, könnyen hámozható főtt tojás másképp
A tradicionális módszer helyett pakoljatok egy tucat tojást egy tésztaszűrőbe, amit a forrásban lévő vízzel teli edény tetejére helyeztek 15-16 percre. Kemény, könnyen tisztítható főtt tojást kaptok ezzel az egyszerű trükkel.
Forrás: cookinglight.com
Szerző: F.R.
Fotó: cookinglight.com