KUKORICÁS-PARADICSOMOS BURGONYASALÁTA
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg újburgonya | 20 dkg kukorica (lehet konzerv is) | 10 dkg koktélparadicsom | 3-4 levél friss bazsalikom | 2 evőkanál olívaolaj | só, bors
1. Az alaposan megsikált burgonyát sós vízben főzzük meg, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. Mikor meghűlt, vágjuk negyedekre.
2. Adjuk hozzá a kukoricát, a félbevágott paradicsomokat és az aprított bazsalikomot.
3. Az olívaolajat öntsük a tetejére, sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze. Nagyon jót tesz neki, ha néhány órát állni hagyjuk tálalás előtt.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 225 KCAL/ADAG
PADLIZSÁNOS LECSÓ
Érdemes olyan alapanyagokból főzni, melyeknek még szezonja van – így olcsóbban juthattok olyan alapanyagokhoz mint a padlizsán, paradicsom. A padlizsános lecsó receptjét erre találjátok.
HAGYMÁS-SZALONNÁS KENYÉRLÁNGOS
Az egyik legjobb fesztiválételről otthon sem kell lemondani, sőt! Nemcsak a spórolósabb ételek közé tartozik, de viszonylag könnyen, igaz picit időigényesen, elkészíthető. A legfinomabb kenyérlángos receptjéért kattintsatok ide!
A kukoricás-paradicsomos burgonyasaláta receptje a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg.
Kukoricás-paradicsomos burgonyasaláta recept: Francsics Annamária
Kukoricás-paradicsomos burgonyasaláta fotó: Gyugyi Péter