A müzlinek több előnye is van: gyors, egészséges, ráadásul laktató, így nem fogtok idő előtt megéhezni a délelőtti hajtásban. Mi több, az elkészítése sem különösen bonyolult, ezért is ajánljuk a hét minden napjára.
Apropó elkészítés:
1. Válasszátok ki valamelyik párosítást a képen láthatóak közül.
2. Adjatok hozzá fél bögre zabpelyhet, 1 teáskanál ízlés szerinti édesítőszert, csipetnyi sót.
3. Szórjátok egy tálba az összes hozzávalót, majd öntsétek fel 2-2,5 dl forró vízzel vagy tejjel – ez lehet kókusztej, mandulatej vagy ízlés szerint más típusú is. Ha vizet használtok, egy teáskanál tejport nem árt beletenni, ettől az egész állaga picit krémesebb lesz.
4. Várjatok néhány percet, hogy a zabpehely megszívja magát, aztán kezdődhet a falatozás. :)
Szöveg és illusztráció: D. A.
Fotó: Thinkstock