HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg filézett pecsenyekacsamell | 24 szelet bacon | kevés olaj | 1 evőkanál méz | 15 dkg arany mazsola | 3 dl tokaji aszú | 1 dl szőlőlé | 4 szál kakukkfű | fél dl főzőtejszín | 1 teáskanál étkezési keményítő | só | fél citrom leve
1. A kacsamelleket (bőröstül) 3 darabba vágjuk, besózzuk, mindegyik darabot betekerjük 2-2 szelet baconnel. Egy magas falú serpenyőben, kevés olajon elősütjük a húsok minden oldalát, majd tepsibe tesszük őket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük.
2. A visszamaradt olajon megkaramellizáljuk a mézet, hozzáadjuk a mazsolát, majd felöntjük az aszúval és a szőlőlével. Felforraljuk, beletesszük a sütőből kivett kacsamelleket, a morzsolt kakukkfüvet, hozzáadjuk a tejszínt és a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Sóval, citromlével ízesítjük, egyet forralunk rajta, majd burgonyapürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 944 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. szeptemberi számában jelent meg, még több borral készült húsos étel társaságában.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter