HOZZÁVALÓK 12-15 SZELETHEZ:
A piskótához: 9 tojás | 18 dkg cukor | 1 csomag sütőpor | 22 dkg liszt
A töltelékhez: 4 dl tej | 5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 50 dkg mascarpone | 50 dkg gesztenyemassza | 1 teáskanál zselatinpor
A sziruphoz: 5 dl meggylé | 10 dkg magozott meggy | 2 cl rum
A díszítéshez: 1 teáskanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. A szirup hozzávalóit keverőedénybe tesszük, pürésítjük. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszából sütőpapírral bélelt, kb. 30×20 cm-es tepsiben 3 piskótalapot sütünk, 170 °C-ra előmelegített sütőben egyenként 8-10 perc alatt. Miután kihűlt, lehúzzuk a lapokról a sütőpapírt.
3. A krémhez összeforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a mascarponéval és a gesztenyemasszával, végül beleforgatjuk az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint.
4. A piskótalapokat egyenletesen meglocsoljuk a sziruppal. Egy, a piskótalapokkal megegyező méretű, magas peremű tepsibe tesszük az egyiket, rákenjük a krém harmadát, majd rátesszük a következő lapot. Erre újabb réteg krém, majd lap jön, végül a tetejét is megkenjük a maradék krémmel. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt meghintjük kakaóporral, majd felszeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS: 55 PERC
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 370 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg még több gesztenyés sütemény társaságában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós