HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 egész kacsacomb | só, frissen őrölt bors | 20 dkg bulgur | 1 teáskanál curry-fűszerkeverék | 25 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | negyed kelkáposzta | olívaolaj | 2 gerezd fokhagyma | 25 dkg cékla
1. A kacsacombokat tisztítsuk meg, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk. Tegyük tepsibe, fóliával fedjük le, tegyük 200 °C-os sütőbe 1,5 órára.
2. Közben készítsük el a köretet: a bulgurt főzzük ki sós, currys vízben. Szűrjük le. A kockára vágott tököt pirítsuk össze a csíkokra vágott kelkáposztával kevés olívaolajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
3. A céklát is kockázzuk fel, külön serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon, hogy ne színezze meg a többi zöldséget.
4. Forgassuk össze a pirított zöldségeket a bulgurral. A kacsacombokról vegyük le a fóliát, pirítsuk ropogósra 10-15 perc alatt, majd tálaljuk a bulgursalátával.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 696 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, még több finom húsétel receptjével.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője