Kacsacomb céklás-sütőtökös bulgurral, egyenesen a Nők Lapja Konyha címlapjáról

Az októberi Nők Lapja Konyha címlapreceptjét érdemes a hétvégén kipróbálni!

r2e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 egész kacsacomb | só, frissen őrölt bors | 20 dkg bulgur | 1 teáskanál curry-fűszerkeverék | 25 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | negyed kelkáposzta | olívaolaj | 2 gerezd fokhagyma | 25 dkg cékla

1. A kacsacombokat tisztítsuk meg, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk. Tegyük tepsibe, fóliával fedjük le, tegyük 200 °C-os sütőbe 1,5 órára.

2. Közben készítsük el a köretet: a bulgurt főzzük ki sós, currys vízben. Szűrjük le. A kockára vágott tököt pirítsuk össze a csíkokra vágott kelkáposztával kevés olívaolajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk.

3. A céklát is kockázzuk fel, külön serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon, hogy ne színezze meg a többi zöldséget.

4. Forgassuk össze a pirított zöldségeket a bulgurral. A kacsacombokról vegyük le a fóliát, pirítsuk ropogósra 10-15 perc alatt, majd tálaljuk a bulgursalátával.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 696 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, még több finom húsétel receptjével.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője