3 édes és 3 sós pattogatottkukorica-alternatíva otthoni mozizáshoz

Filmet nézni, akár otthon, akár moziban, úgy az igazi, ha van a kezünk ügyében egy nagy tál pattogatott kukorica, amiből közben falatozhatunk – vagy amit kiönthetünk egy-egy ijesztő jelenet alkalmával. Ha készen álltok a vetítésre, akkor próbáljátok ki sós és édes popcorn alternatíváinkat!

Édes finomságok

Mogyoróvajas álom

pattogatott-kukorica-mogyoróvajas

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr pattogatott kukorica
  • kétharmad csésze pirított mogyoró – opcionális
  • kétharmad csésze mogyoróvaj
  • fél csésze méz
  • fél csésze kristálycukor
  • negyed teáskanál só

Elkészítés:

Pattogassátok ki a kukoricát, töltsétek egy nagy tálba és tegyétek félre. Egy közepes méretű serpenyőben melegítsétek fel a mézet és a cukrot, majd amikor elkezd buborékozni, adjátok hozzá a sót és a mogyoróvajat, és keverjétek simára. Öntsétek rá a keveréket a kukoricára, majd forgassátok össze alaposan, hogy mindegyik szemre jusson az édes szószból. A végén tetszés szerint szórjatok bele pörkölt mogyorószemeket is – a mogyoróvajjal együtt valami isteni!

A receptet itt találtuk.

Fehér csokoládéval megbolondítva

pattogatott-kukorica-fehércsokis

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr pattogatott kukorica
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • színes dekorcukor

Elkészítés:

A kukoricát pattogtassátok ki, és egyenletesen szórjátok bele egy tepsibe. A fehér csokoládét vízgőz felett olvasszátok meg, és öntsétek rá a popcornra. Célszerű alá sütőpapírt tenni, hogy ne a tepsibe folyjon bele a finomság. Végül hintsétek meg az egészet színes dekorcukorral, és várjátok meg, amíg a csoki megszilárdul. Utána lehet falatozni.

Az eredetei receptért kattintsatok ide.

Fahéjjal gazdagítva

pattogatott-kukorica-fahéjas

Hozzávalók:

  • 1 csomag pattogatott kukorica
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A kész popcornt tegyétek egy nagy tálba. Egy másikban keverjétek össze az olvasztott vajat, a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen oszlassátok el a kukoricán. Az az igazi, ha még melegen tálaljátok.

Ha kíváncsiak vagytok az eredeti receptre, itt megtaláljátok.

Sós finomságok

Kedvencünk a BBQ

pattogatott-kukorica-bbq

Hozzávalók:

  • 2 csomag pattogatott kukorica
  • 2 teáskanál BBQ fűszerkeverék
  • 2 teáskanál füstölt paprikapor
  • 2 teáskanál világosbarna cukor

Elkészítés:

A barbecue fűszerkeveréket, a paprikaport és a barna cukrot keverjétek össze. Nem kell a cukortól megijedni, ez egy sós változat, a cukor csak arra szolgál, hogy kihozza az ízeket. Szórjátok rá a mixet a kész kukoricára, és kezdődhet a mozizás.

A recept innen származik.

Rozmaringgal fűszerezve

pattogatott-kukorica-rozmaringos

Hozzávalók:

  • 1 csomag pattogatott kukorica
  • 3 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor

Elkészítés:

A vajat olvasszátok meg, majd keverjétek bele a rozmaringot, valamint a fokhagymaport. Oszlassátok el a kipattogtatott kukoricán, illetve, ha az ízlésetek megkívánja, sózzátok is meg, utána pedig faljátok fel mindet!

Az eredeti receptet itt találtuk.

Tengeri sóval és parmezánnal

pattogatott-kukorica-parmezános

Hozzávalók:

  • kétharmad csésze pattogatott kukorica mag, vagy 1 előre csomagolt változat
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • negyed csésze kókuszolaj
  • egyharmad csésze apróra vágott petrezselyem
  • fél teáskanál tengeri só

Elkészítés:

Az olívaolajat és kókuszolaj öntsétek egy nagyobb lábasba, forrósítsátok fel, majd szórjátok bele a kukoricamagokat. Tegyetek rá fedőt, és hagyjátok 3-4 perc alatt kipattogni a szemeket – néha rázogassátok meg, nehogy leégjen –, aztán húzzátok le a lábast a tűzhelyről. Ha kész, öntsétek át egy tálba az egészet, szórjátok rá a parmezánt, a petrezselymet és a tengeri sót, és voilá, már kész is a sós ropogtatnivaló.

A recept erről az oldalról származik.

Jó tanács! Ha nem előre csomagolt kukoricát használtok, akkor mindig az utolsó receptben leírt módon készítsétek el a magokat!

Összeállította: D.A.

Fotó: sallysbakingaddiction.com, madetobeamomma.com, lovegrowswild.com, plainchicken.com, pumpkinnspice.com, asweetpeachef.com