Akkor sem unnánk meg, ha minden reggel ez a látvány fogadna.

kep02e

HOZZÁVALÓK 16-20 DARABHOZ:

1 adag hajtogatott élesztős tészta (az alapreceptet lásd a croissant házilag leírásánál) | 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez: 25 dkg étcsokoládé, durvára vágva

1. Az alapreceptben megadottak alapján elkészítjük a hajtogatott élesztős tésztát.

2. Lisztezett asztalon 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a felvert tojással. A hosszabbik oldalához egy csíkban étcsokoládét szórunk ujjnyi vastagon, majd lazán hajtunk rajta egyet úgy, hogy a tészta befedje a csokoládés részt. Az így kapott rudat levágjuk, és addig ismételjük ezt a lépést a megmaradt tésztával, amíg elfogy a tészta és a csokoládé.

3. A rudakat 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük.

4. Letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük. 170 ºC-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 15-18 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 55 PERC + A TÉSZTA PIHENTETÉSE
SÜTÉS: 15-18 PERC
KALÓRIA: 263 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/2. számában jelent meg, még több hajtogatott tésztás péksütemény társaságában.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre