HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg grillkolbász | olaj | 2 fej vöröshagyma | 1-1 evőkanál mustár és ketchup | 80 dkg vörös bab (konzerv) | só, bors | 2 dl világos sör | 1-1 darab piros és zöld kaliforniai paprika
1. Lábosban kevés olajon elősütjük a kolbászokat oldalanként 2-2 perc alatt, kiszedjük, félretesszük.
2. A visszamaradt zsírban lepirítjuk a félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, majd a leszűrt babot, sót, borsot.
3. Felöntjük a sörrel, nagy lángon forraljuk 3 percig, majd beletesszük az elősütött kolbászt és a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat. Összeforraljuk, közepes lángon 10 percig főzzük, és tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 1255 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, még több sörrel készült hús társaságában.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter