Vörösáfonya-puncs
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csésze áfonyalé (1 csésze=250 ml)
- 4 rúd fahéj
- 2 csésze almalé
- 1 evőkanál édesítőszer
- fél csésze narancslé
- negyed csésze világos barna cukor
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A barna cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget tegyétek egy szűrőbe. A felmelegített áfonya-, a narancs- és almalevet, forraljátok össze, majd öntsétek rá a szűrőben található keverékre. Áztassátok 5-10 percig, hogy az ízek alaposan összeérjenek, aztán töltsétek poharakba a puncsot, és ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítve kínáljátok.
Az eredeti receptet itt találjátok.
Amaretto likőrös forrócsoki
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 3 csésze tej (1 csésze=250 ml)
- 9 ml Amaretto likőr
- kétharmad csésze félédes csokoládé chips, vagy tejcsokoládé-kocka
- negyed csésze cukor
- fél teáskanál vaníliakivonat
- habtejszín
- szeletelt mandula
- csokoládé forgács
- csipetnyi só
Elkészítés:
Egy közepes lábasba töltsétek bele a tejet, és szórjátok rá a csokoládé chipset, a cukrot és a sót. Gyakori kevergetés mellett addig főzzétek, míg felmelegszik, és a csokoládé elolvad – ne forraljátok! Tegyétek bele a vanília kivonatot, kicsit főzzétek össze, aztán töltsétek bögrébe az italokat. Mindegyikbe kerüljön Amaretto likőr is! A tejszínt verjétek habbá, kanalazzátok rá a forrócsoki tetejére, végül szeletelt mandulával és csokiforgáccsal díszítsétek.
Itt találjátok az eredeti receptet.
Kókuszos kávé
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csésze forró kávé (1 csésze=250 ml)
- negyed csésze étcsokoládé szirup
- 1 teáskanál kókuszkivonat (elhagyható)
- fél csésze kókusztej
- fél csésze pirított kókusz
- fél csésze habtejszín
- negyed csésze porcukor
- fél teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A kókuszkivonatot, a csokoládészirupot, a kávét és a tejet felezzétek meg, majd egy-egy bögrében keverjétek össze. A habtejszínt verjétek fel, majd lassan adagolva, állandó keverés mellett tegyétek bele a porcukrot és a vaníliakivonatot, végül kanalazzátok az egészet a kávé tetejére. Utolsó simításként jöhet a pirított kókuszreszelék, és már lehet is fogyasztani a finomságot.
Az eredeti receptet ezen az oldalon találjátok.
Mandulás-vaníliás tej
Hozzávalók 1 személyre:
- 2 csésze cukrozatlan mandulatej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál juharszirup
- csipet fahéj
Elkészítés:
Öntsétek a hozzávalókat egy kisebb lábasba és melegítsétek fel majdnem forráspontig. Töltsétek bögrébe a kész italt, aztán kucorodjatok a kanapéra és kortyolgassátok el! ;)
Ide kattintva találjátok az eredeti receptet.
Almabor rummal
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 liter almabor
- 1 csésze rum (1 csésze=250 ml)
- 2 rúd fahéj
- 1 nagy alma szeletelve
- 1 nagy körte szeletelve
- egyharmad csésze olvasztott vaj
- egyharmad csésze barna cukor
- fél teáskanál szegfűbors
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- kis darab gyömbér szeletelve
Elkészítés:
Tegyétek az összes hozzávalót egy közepes lábasba és forraljátok össze. Amikor már bugyog, vegyétek vissza a hőt és még 10 percig főzzétek. Amikor leveszitek a tűzről, öntsétek hozzá a rumot, majd bögrékbe kiadagolva tálaljátok. Ízlés szerint a megpuhult gyümölcsöket is bele lehet tenni a poharakba.
Itt találjátok az eredeti receptet.
Szöveg: D.A.
Fotó: deliciouslysprinkled.com, delightfulemade.com, chocolatemoosey.com, thehonoursystem.com, notey.com