HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 nagy fej vöröshagyma | olívaolaj | 1 gerezd fokhagyma | 3-4 szál friss kakukkfű | fél dl Worchestershire-mártás | 40 dkg kacsamell (bőr nélkül) | só, frissen őrölt bors | 1,5 dl barna sör | 25 dkg csiperkegomba | 1 kis csokor petrezselyem
1. A tisztított, csíkokra vágott vöröshagymát dinszteljük 3-4 percen keresztül kevés olívaolajon, majd illatosítsuk meg rajta az aprított fokhagymát is. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, Worchestershire-mártást és a felkockázott kacsamellet. Kevergetve pirítsuk meg a kacsamellet, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a sörrel és 1,2-1,5 liter vízzel. Fedjük le, főzzük 20 percig a levest.
2. Közben mossuk meg a gombát, daraboljuk fel, adjuk a leveshez, főzzük további 10 percet a levest. Kóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük el benne az aprított petrezselymet, kakukkfüvet, és még egyet forraljunk rajta.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 253 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg, még több finom levessel egyetemben.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője