Meglepetés fehér csokoládés cupcake az édes ízek szerelmeseinek

Ha valamire, hát erre a desszertre tényleg igaz, hogy isteni finom.

cupcake

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 3 evőkanál tej

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és facsart leve
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • dekorcukrok

Elkészítés

  1. A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a fehér csokoládét a vajjal/margarinnal. Az egész tojást közben habosra keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojáshoz adjuk a fehér csokoládés vajjal/margarinnal, lekvárral és tejjel együtt.
  2. A muffinsütő mélyedéseit kapszlival kibéleljük, és beleadagoljuk fagylaltos kanállal a masszát úgy, hogy a forma feléig érjen. 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
  3. A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a gőz felett vagy mikróban felolvasztott fehér csokoládét. A citrom héját belereszeljük, kóstolgatva hozzáadjuk a citrom levét is, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
  4. A krémet habzsákba töltjük, 10 percet hűtjük, majd a muffinok tetejére adagoljuk csigavonalban. Díszítőcukrokkal dekoráljuk őket.

Elkészítés: 40 perc

Sütés: 30 perc

Recept és fotó: Nagy Tünde, Ízbolygó