Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg baracklekvár
- 3 evőkanál tej
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg fehér csokoládé
- fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és facsart leve
- 3 dkg kókuszreszelék
- dekorcukrok
Elkészítés
- A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a fehér csokoládét a vajjal/margarinnal. Az egész tojást közben habosra keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojáshoz adjuk a fehér csokoládés vajjal/margarinnal, lekvárral és tejjel együtt.
- A muffinsütő mélyedéseit kapszlival kibéleljük, és beleadagoljuk fagylaltos kanállal a masszát úgy, hogy a forma feléig érjen. 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
- A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a gőz felett vagy mikróban felolvasztott fehér csokoládét. A citrom héját belereszeljük, kóstolgatva hozzáadjuk a citrom levét is, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
- A krémet habzsákba töltjük, 10 percet hűtjük, majd a muffinok tetejére adagoljuk csigavonalban. Díszítőcukrokkal dekoráljuk őket.
Elkészítés: 40 perc
Sütés: 30 perc
Recept és fotó: Nagy Tünde, Ízbolygó