HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg burgonya | 4 evőkanál olaj | 2 nagy fej vöröshagyma só | 1 tojás | kb. 40 dkg liszt + a formázáshoz | 3 dl tejföl | 2 evőkanál snidling
1. A burgonyákat sikáljuk meg, héjában főzzük puhára. Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, lassú tűzön süssük, míg kissé karamellizálódik. A burgonyát szűrjük le, mikor kihűlt, pucoljuk meg, burgonyanyomóval törjük össze.
2. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk, dolgozzuk bele a tojást is. (Ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet.)
3. Osszuk négy részre a tésztát, mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es nudlikat.
4. Lobogó, sós vízben főzzük puhára a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával. Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 749 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg, ahol még több nudli és galuska receptet találtok.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter