Nem csalás, nem ámítás, a gesztenyepüré torta formájában is elkészíthető. Nem ragoznánk, a látvány magáért beszél!

66e

HOZZÁVALÓK EGY KB. 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor fél csomag sütőpor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 6 dkg liszt
A gesztenyés krémhez: 25 dkg cukrozott gesztenyemassza | fél dl rum | 3 dl hideg habtejszín, habbá verve | 2 evőkanál víz | 1 csapott teáskanál zselatin
A tejszínkrémhez: 2,5 dkg porcukor | 6 dl hideg habtejszín | 2 evőkanál víz | 1 csapott teáskanál zselatin
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 15 dkg cukrozott gesztenyemassza

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszát belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es tortaformába, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából. Elmossuk a formát, ismét kibéleljük sütőpapírral, és visszatesszük bele a piskótalapot.

3. A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint. A krémet egyenletesen a kibélelt tortaformában lévő tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

4. A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a habbá vert tejszínhez, majd hozzáadjuk a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint.

5 .A tejszínes krémből csillagcsöves nyomózsákba teszünk 2-3 evőkanálnyit, a többit a gesztenyekrémre rétegezzük. A tortát tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.

6. A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket formálunk, majd a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk. Tálalás előtt ezzel díszítjük a tortát, a maradékot pedig ráreszelhetjük a közepére.

ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 4901 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. különszámában jelent meg, még több mennyei tortával egyetemben.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre