A túrótorta is elegendő ok recept a kipróbálásra, de ha mégis hezitálnátok, a harang alak biztosan segít a döntést meghozni.

37e

HOZZÁVALÓK EGY 30 SZELETES TORTÁHOZ:

A piskótához: 10 tojás | 20 dkg cukor | 1 csomag sütőpor | 28 dkg liszt
A töltelékhez: 5 dl tej | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg Rama Vajas Íz | 25 dkg áttört túró | 1 csomag vaníliás cukor | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
A díszítéshez: 20 dkg fehér marcipán porcukor a nyújtáshoz | 5 dkg kókuszreszelék | 15 dkg (nem darabos) málnalekvár (helyettesíthető más piros lekvárral)

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelünk 2 darab, kb. 30×30 cm-es tepsit, egyenletesen elkenjük bennük a masszát. 170 °C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük a lapokat. Miután kihűlt, lehúzzuk a piskótáról a papírt.

3. Egy A4-es papírból harang alakú sablont készítünk úgy, hogy félbehajtjuk a papírt, fél harangot rajzolunk rá, kivágjuk, kinyitjuk, így szimmetrikus lesz. A piskótalapokra helyezzük, körbevágjuk (közben maradjon egyben a levágott rész, ne darabokban vágjuk ki!), így kapunk két „teli” harangot. A maradék részt a közepén kettévágjuk (azt az oldalt, ami a harang felső része felett volt), vagyis 4 kisebb darabot kapunk. Ezeket a hosszabb oldaluknál fogva össze tudjuk fordítani, így is kiadnak egy harang alakot. Így végül a 2-2 összefordított, illetve a 2 „teli” lappal 4 rétegű lesz a tortánk.

4. A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a nagyon puha Rama Vajas Ízzel, az áttört túróval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.

5. A krémmel betöltjük a tortalapokat úgy, hogy a fél lapok középre kerüljenek, az alsó és a felső lap pedig „teli” legyen. A torta oldalára és tetejére is jusson krém. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

6. A marcipánt kinyújtjuk porcukorral szórt munkalapon, harang formájúra és méretűre vágjuk a sablonnal, csillag alakú kiszúróval kiszúrjuk, majd befedjük vele a torta tetejét. Az oldalát kókuszreszelékkel borítjuk. Tálalás előtt a csillag alakú üregekbe málnalekvárt töltünk.

ELKÉSZÍTÉS: 70 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 12-14 PERC
KALÓRIA: 6598 KCAL/EGÉSZ TORTA, 219 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. különszámában jelent meg, még több finom torta tárasságában.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre