HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
20 dkg hántolt tökmag | 15 dkg aszalt sárgabarack | 2 dl száraz fehérbor | 10 dkg cukor | 80 dkg pulykamellfilé | só 10 dkg szeletelt bacon | olaj
1. A tökmagot megpirítjuk 190 °C-os sütőben 3 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. (Száraz serpenyőben is megpiríthatjuk, rázogatva, hogy egyenletesen piruljon.) A barackra ráöntjük a fehérbort és a cukrot, felforraljuk, kihűtjük.
2. A pulykamellből készítünk egy nyitott szeletet (a magassága felénél bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, hanem kinyitjuk, mint egy könyvet), kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk a pirított tökmaggal.
3. A lecsepegtetett aszalt barackot is rátesszük, feltekerjük, mint egy bejglit, az egészet betekerjük baconszeletekbe, majd alufóliába.
4. Az alufóliával együtt elősütjük minden oldalát egy nagy serpenyőben kevés olajon, majd tepsibe emeljük, és 160 °C-os sütőbe tesszük kb. 40 percre. A fóliát levesszük, további 10 percig sütjük 200 °C-on, hogy megpiruljon a külső része. Felszeletelve tálaljuk, finom mellé a steakburgonya.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 50 PERC
KALÓRIA: 901 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. decemberi/2017. januári számában jelent meg, még több húsos fogás társaságában.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter