HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | olaj | 30 dkg csiperkegomba | só, bors | 80 dkg sertésszűz | 50 dkg leveles tészta (mirelit) | liszt a nyújtáshoz
A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, amikor a gomba lepirult, turmixszal lepürésítjük.
A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben minden oldalát elősütjük kevés olajon, közepes lángon.
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a gombapürét, ráfektetjük a húst, majd feltekerjük. (Vagy egymás mögé rakjuk a húsdarabokat, vagy több tekercset csinálunk.) A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 150 °C-on sütjük kb. 30-40 percig.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 30-40 PERC
KALÓRIA: 954 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter