Éjféli koccintáshoz – Citrusos pezsgősangria

A házibuli lelke a tökéletes italválasztás. Ezzel a recepttel nem nagyon foghattok mellé. Kivéve, ha keveset csináltok belőle...

27e

HOZZÁVALÓK:

1 üveg pezsgő vagy habzóbor (7,5 dl) | 3 dl 100%-os vagy frissen facsart, szűrt narancslé | 1 piros grapefruit | 1 fürt szőlő

1. A lehűtött pezsgőt kibontjuk, egy kancsóba öntjük, hozzáadjuk a narancslevet. A grapefruit felét kifacsarjuk, a pezsgőhöz öntjük, a másik felét szeletekre vágjuk, díszként a kancsóba helyezzük.

2. A szőlőt leszemezzük, a sangriához adjuk. Egy fakanállal összekeverjük, hűtőbe tesszük. Jégkockákkal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA: 812 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter