Főzzük másképpen – Édesburgonyás lencseleves ropogós csicseriborsóval

A lencseleves elengedhetetlen kelléke az újévnek, ezért mutatunk egy mennyei, de újragondolt megoldást, kicsit elrugaszkodva a hagyományoktól.

29e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 csokor újhagyma | 5 evőkanál olaj | 3 cm-es gyömbérdarab | 80 dkg édesburgonya | 25 dkg vörös lencse | só, frissen őrölt bors | 2 dl főzőtejszín | 1 citrom facsart leve
A ropogóshoz: 40 dkg csicseriborsó (konzerv) | 2 evőkanál olaj |1 teáskanál grillcsirke-fűszerkeverék

1. A leveshez a vékony karikákra vágott újhagymát megfonnyasztjuk az olajon, ráreszeljük a hámozott gyömbért, hozzáadjuk a megtisztított, majd felkockázott édesburgonyát és a vörös lencsét.

2. Felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük az alapanyagokat. Botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt, és még pár percig főzzük. Citromlével savanyítjuk.

3. A csicseriborsót leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az olajjal és a fűszerkeverékkel átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. 180 °C-os sütőben pirosra sütjük, a levessel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 931 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője