Zöldséges csirkeragu kókusztejjel – Megszínesíti az ebédidőt

Ma kalandozós kedvünkben vagyunk, úgyhogy az indiai konyha alapanyagaival kísérletezünk.

37e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg csirkemellfilé | 3 evőkanál olaj (szezám- vagy mogyoróolaj) | 1 csokor újhagyma | 1 darab kaliforniai paprika | 5 darab koktélparadicsom | 3 cm-es gyömbérdarab | 2 teáskanál piros currypaszta (helyettesíthető curryfűszerrel) | 1-1 teáskanál kurkuma, római kömény, koriander | 5 dl kókusztej | 20 dkg zöldborsó | 30 dkg brokkoli, rózsákra szedve | 1 citrom/lime facsart leve | só, bors | 12 dkg mogyoró | 1 darab csilipaprika | 1 nagy csokor koriander vagy petrezselyem

1. A csirkemellet megmossuk, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat félbevágjuk.

2. Felforrósítunk egy wokot, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, 2 perc után belereszeljük a hámozott gyömbért, rászórjuk a fűszereket. Beleszórjuk a paprikát, rövid pirítás után hozzáadjuk a csirkét, a kókusztejet és 2 dl vizet. Beletesszük a borsót és a paradicsomot, így forraljuk 5-8 percig.

3. A brokkolirózsákat felszeleteljük, a főzési idő vége előtt 3 perccel adjuk a raguhoz. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, még tehetünk hozzá curryt, koriandert vagy római köményt.

4. Citrom/lime levével savanyítjuk, megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mogyoróval és a felkarikázott csilipaprikával. Gazdagon meghintjük aprított korianderrel/petrezselyemmel, majd jázminrizzsel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 734 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője