HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 80 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | 3 gerezd fokhagyma | 1 darab csilipaprika | 1 evőkanál curryfűszer | 1 teáskanál frissen tört római kömény | 3-4 cm-es gyömbérdarab | só, frissen őrölt bors | 40 dkg csicseriborsó (konzerv) | 3 dl paradicsomszósz | 1 darab lime leve
1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a megpucolt, kockákra vágott sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott csilit, a curryfűszert, a római köményt és a hámozott, reszelt gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, pirítsuk át a tököt a fűszeres keveréken.
2 Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, majd tegyük bele a paradicsomszószt. Takarékon forralva főzzük puhára a tököt kb. 12-15 perc alatt. Sózzuk, ha szükséges, lime levével savanyítsuk. Főtt rizzsel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 606 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője