HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
A palacsintához: 25 dkg liszt | 12 dkg cukor | nagy csipet só | 4 dl tej | 1 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz | 4 tojás | olaj a sütéshez
A töltelékhez: 25 dkg túró | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 10 dkg porcukor | 5 dkg rumba áztatott mazsola | 2 tojássárgája
Az öntethez: 1 nagy evőkanál vaníliás pudingpor | 2 dl tej | 2 dl habtejszín | 2 tojás
1. A palacsintához keverjük csomómentesre a lisztet, a cukrot, a sót, a tejet, a szódát és a tojást, kevés olajjal kent serpenyőben süssünk palacsintát belőle.
2. A töltelék hozzávalóit is keverjük össze, töltsük a palacsintákba, tekerjük fel őket. A tekercseket vágjuk félbe, és fektessük egymásra csúsztatva egy jénai tálba.
3. Az öntethez keverjük csomómentesre a vaníliás pudingport a tejjel, a tejszínnel, a tojással, majd öntsük a palacsintákra. 180 °C-os sütőben süssük készre 20 perc alatt. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral is.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 914 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője
Fotó: Gyugyi Péter