HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:
Az alaphoz: 12,5 dkg apró szemű zabpehely | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 (kezeletlen) narancs héja | 15 dkg reszelt alma
A krémhez: 10 dkg min. 80%-os étcsokoládé (ha lehet, steviával készült) | 4 dl hideg habtejszín | 1 csomag főzés nélküli zselatin (20 g) | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
1. A zabpelyhet keverjük el a kakaóporral, a narancs reszelt héjával, a hámozott, finomra reszelt almával. Dolgozzuk össze a masszát, majd lapogassuk egyenletesen egy folpackkal bélelt, 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.
2. A krémhez a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett vagy mikróban. A tejszínt verjük habosra a zselatinnal együtt, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a kakaóport. Simítsuk a csokoládékrémet az alapra, tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 215 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha DESSZERT 2016/3. különszámában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője