Húsgolyók mentás joghurtszósszal, a legfinomabb falatkák

A sima fasírtra könnyen feltehetitek a pontot egy finom szósszal, megkoronázva ezzel a családi ebédet.

26e

HOZZÁVALÓK KB. 20 DARABHOZ:

50 dkg darált sertés- vagy marhahús (esetleg vegyesen) | só, bors  | 1 dl szénsavas ásványvíz | olívaolaj | 1 tojás | 4 szál újhagyma | 4 dl sűrű natúr joghurt (pl. görög) | 10-15 levél menta

1. A darált húst összekeverjük sóval és a borssal, hozzáadjuk az ásványvizet és 3 evőkanál olajat. A finomra vágott újhagymát beleaprítjuk, hozzáadjuk az egész tojást, alaposan összedolgozzuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben.

2. A joghurtot kikeverjük a finomra vágott mentával és kevés sóval.

3. A húsból diónyi gombócokat formázunk, majd serpenyőben felforrósított olívaolajon készre sütjük alacsony hőfokon, kb. 10 perc alatt. Tálaláskor fapálcikákat szúrunk bele, a mentás joghurttal kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA: 97 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter