HOZZÁVALÓK KB. 20 DARABHOZ:
1 tekercs friss vagy mirelit leveles tészta (30 dkg) | 1 marék bazsalikomlevél |20 dkg gépsonka (helyettesíthető vékony, szárított sonkával) | 20 dkg füstölt sajt | bors | olaj a tepsihez
1. A leveles tésztát kitekerjük/lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk a fi nomra vágott bazsalikomot, és egy sodrófával enyhén belenyomjuk. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, egyenletesen ráreszeljük a sajtot, enyhén megborsozzuk.
2. A hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt, 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Kiolajozott tepsire helyezzük a csigákat, egymástól legalább 1 cm távolságra.
3. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 15 perc alatt, 10 percnél ellenőrizzük, mert a sütési idő függ a tészta vastagságától, illetve a sütő teljesítményétől is. Tálalhatjuk úgy, hogy hurkapálcikát szúrunk bele, és beleállítjuk egy pohárba.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 10-15 PERC
KALÓRIA: 115 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter