A panna cotta elkészítése nem ördöngösség, még úgy sem, ha szénhidrátcsökkentett és kalóriaszegény formában készül.

49e

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

1 dl lefőzött presszókávé | 2 dl mandulatej (6 g) | 2 dl habtejszín (8 g) | 1 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor | 5 darab lapzselatin | 1 teáskanál őrölt fahéj

1. A kávét, mandulatejet és a tejszínt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá az eritritet/ nyírfacukrot, melegítsük forráspontig, majd keverjük el benne egyesével a lapzselatinokat.

2. Öntsük egy 20 cm átmérőjű tálba, tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Másnap mártsuk a tál alját forró vízbe, fordítsuk ki a kávés tejszínkrémet a formából.

3. Papírból kivágott vagy műanyag sablon használatával őrölt fahéjjal szórjuk meg a panna cotta tetejét, és tálaljuk.

Egy adag szénhidráttartalma: 3,5 gramm.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 478 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője