Zelleres-burgonyás sertésragu, a Nők Lapja Konyha februári címlapjáról

Ötlet híján az ember sokszor ugyanahhoz a néhány megbízható recepthez nyúl, pedig raguból aztán millió és egy változatot lehet készíteni. Mi most emellett tesszük le a voksunkat!

R4e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 60 dkg sertéstarja | 2 gerezd fokhagyma | 5 evőkanál Worcestershire-szósz | 1 teáskanál őrölt pirospaprika | 5 evőkanál sűrített paradicsom | só, frissen őrölt bors | 40 dkg burgonya | 40 dkg zellergumó | 1 dl főzőtejszín | 1 csokor petrezselyem

1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon, pirítsuk meg rajta a felkockázott sertéstarját. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a Worcestershire-szószt, a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, pároljuk 1-2 percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst.

2. Sózzuk, borsozzuk, főzzük majdnem teljesen puhára, majd adjuk hozzá a hámozott, kockázott burgonyát és zellert. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és lefedve főzzük őket puhára.

3. Ízesítsük sóval, borssal, keverjük el benne a tejszínt, majd forraljuk össze. Vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 669 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője