HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
15 dkg eper | 20 dkg vegyes saláta | 1-2 evőkanál balzsamecet | 2 evőkanál méz | 1 evőkanál olívaolaj | só | 5 dkg dió | 10 dkg kecskesajt
1. Az epret alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, felcikkezzük. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, ráöntjük a balzsamecetből, a mézből és olívaolajból kevert öntetet, megszórjuk csipet sóval, összeforgatjuk.
2. A diót durvára vágjuk, majd egy száraz teflonserpenyőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a tálkába szedett kevert salátára szórjuk a feldarabolt kecskesajttal és eperrel együtt.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 441 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg, még több vágyfokozó, Valentin-napi finomsággal együtt.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter