Citromos csirke – Kezdő konyhatündéreknek is ajánlott

Két dolgot imádunk ebben a receptben: az egyik a gazdag fűszerezés, amitől a hús egészen jellegzetes ízt kap, a másik a könnyű megvalósítás.

R5e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 egész csirkecomb | 2 (kezeletlen) citrom héja és leve | 1 evőkanál durva bors | só | 1-1 kávéskanál kurkuma és kakukkfű | 8 levél citromfű olaj

1. A csirkecombokat kifilézzük. A citrom héját lereszeljük, összekeverjük a durva borssal, sóval és a kurkumával. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a keverékkel bedörzsöljük a combokat.

2. A citrom levével meglocsoljuk a húst, majd rászórjuk az összevágott citrom- füvet. 2 órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal. 165 °C- on megsütjük kb. 45 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 292 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter