HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg karfiol | 8 dl leszűrt húsleves | 1 nagy szem burgonya | 1 gerezd fokhagyma | 3 dl tej | só, frissen őrölt bors, késhegynyi szerecsendió | 10 dkg gouda sajt | maréknyi napraforgó- és tökmag vegyesen
1. A rózsáira szedett karfiolt főzzük meg a húslevesben a megtisztított, felkockázott burgonyával és fokhagymával együtt. Mikor megpuhultak, öntsük fel a tejjel, melegítsük össze, majd botmixerrel pürésítsük a levest.
2. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, tálaláskor hintsük meg reszelt sajttal és a száraz serpenyőben megpirított magvakkal. Pirítóst kínáljunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 295 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője
Fotó: Gyugyi Péter