Cukkinis, sárgarépás, paprikás zöldséggombóc – Húsmentes kedvenc

Ha időnként szívesen kísérleteztek húsmentes fogásokkal is, akkor ez az alternatíva tetszeni fog.

R8e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg cukkini | 40 dkg sárgarépa | 1 darab piros kaliforniai paprika | olaj | 2 darab zsemle | 1 tojás | só, majoránna | 1 fej vöröshagyma | 1 gerezd fokhagyma | 4 dkg zsemlemorzsa

1. A tisztított cukkinit, répát, kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk pár perc alatt. Egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, majd a tojást, sót és majoránnát is.

2. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd a zöldségekhez adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Összedolgozzuk, ha nagyon lágy, hozzáadjuk a zsemlemorzsát.

3. Gombócokat formálunk belőle, lobogva forró sós vízben kifőzzük őket kb. 10 perc alatt. Nagyon finomak főzelékfeltétként, de ehetjük őket főtt rizzsel, kuszkusszal stb is.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 258 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. februári számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter