HOZZÁVALÓK EGY 24-26 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
2 dl hideg habtejszín | 1 kg barackos joghurt | 40-50 dkg őszibarack (konzerv) | 12 lap zselatin | friss nektarin/hámozott őszibarack és menta a díszítéshez
1. A tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a joghurttal. A barackot lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk, a krémhez keverjük.
2. A zselatinlapokat egymás után hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak, kinyomkodjuk, majd folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. A joghurtos részből néhány evőkanálnyit hozzákeverünk (hőkiegyenlítés), majd a krémhez adjuk a zselatinos részt.
3. Egy 24-26 cm-es szilikonos tortaformába öntjük (azért használunk ilyet, hogy ki tudjuk borítani), egy éjszakát hűtjük. Másnap kifordítjuk a formából, friss nektarinszeletekkel, mentával, levendulával (szezon szerint) díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 1844 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. különszámában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője