Paradicsomos, uborkás bulgursaláta – Húsételek mellé

A szokásos burgonyás és rizses köreteken túl is van élet, receptünkkel be is bizonyítjuk!

rec10e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE (köretként):

20 dkg bulgur | 10 dkg koktélparadicsom | 2 szál újhagyma | 1 darab kígyóuborka | 1 darab chilipaprika | 1 citrom leve | 2 evőkanál paradicsomszósz | 6 evőkanál olívaolaj | só, frissen őrölt bors

1. A bulgurt tegyük egy szűrőbe, mossuk át, majd kevés sóval tegyük fel főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. 20 percig főzzük fedő alatt, majd szűrjük le.

2. A paradicsomokat vágjuk negyedekre, az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát vágjuk kockára, a chilit aprítsuk fel. Keverjük össze a zöldséget a bulgurral.

3. Az öntethez keverjük össze a citrom levét és a paradicsomszószt, az olívaolajat. Sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a salátára. Forgassuk össze és tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 349 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter