HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE (köretként):
20 dkg bulgur | 10 dkg koktélparadicsom | 2 szál újhagyma | 1 darab kígyóuborka | 1 darab chilipaprika | 1 citrom leve | 2 evőkanál paradicsomszósz | 6 evőkanál olívaolaj | só, frissen őrölt bors
1. A bulgurt tegyük egy szűrőbe, mossuk át, majd kevés sóval tegyük fel főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. 20 percig főzzük fedő alatt, majd szűrjük le.
2. A paradicsomokat vágjuk negyedekre, az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát vágjuk kockára, a chilit aprítsuk fel. Keverjük össze a zöldséget a bulgurral.
3. Az öntethez keverjük össze a citrom levét és a paradicsomszószt, az olívaolajat. Sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a salátára. Forgassuk össze és tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 349 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter