HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg bőrös malaccomb | 3 gerezd fokhagyma | őrölt bors, durva szemű só | 1-1 mokkáskanál őrölt kömény és darált chili | 2 dl almacider | 3 darab alma
1. A húst töröljük szárazra, majd dörzsöljük be a reszelt fokhagyma, só, bors, kömény és chili keverékével. Tegyük egy sütőtálba/tepsibe, majd öntsük alá az almacidert. Vágjuk mellé cikkekben az almákat.
2. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük fólia alatt 90 percen keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, pirítsuk meg a bőrét. Hagymás tört burgonyát vagy burgonyapürét kínáljunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC
SÜTÉS: 90 PERC
KALÓRIA: 1169 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője
Fotó: Gyugyi Péter