HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg ricotta | 1 nagy csokor bazsalikom | 1 gerezd fokhagyma | kb. 1 dl olívaolaj | tengeri só, frissen őrölt bors | 40 dkg koktélparadicsom | 50 dkg fusilli tészta (orsótészta)
1. A ricottát, a bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és kb. fél dl olívaolajat turmixoljunk össze botmixerrel, ízesítsük sóval, borssal.
2. A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, és egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon rázogatva süssük meg őket.
3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a ricottás pestóval. Ha nehéz keverni, adjunk hozzá néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a sült koktélparadicsomot, azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 775 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője